Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā

Gan Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), gan partija Vienotība nolēmušas atbalstīt ZZS izvirzīto kandidātu Valsts prezidenta amatam – aizsardzības ministru Raimondu Vējoni no Zaļās partijas. 

Krievijas vēstniekam Latvijā Aleksandram Vešņakovam Ārlietu ministrija aizrādījusi par nepieņemamiem izteikumiem. Intervijā Vesti Vešņakovs pārmetis, ka daži Latvijas politiskie spēki sabiedrību kurinot pret Krieviju. Viņš atkārtoti kritizējis ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču par norādītajām paralēlēm starp pašreizējo Krieviju un nacistisko Vāciju. Vešņakovs arī teicis, ka Rinkēvičs, ja neatvainosies, Krievijas diplomātiem būšot «persona, ar kuru nesveicināties».  

Darbā atjaunoti visi trīs skandalozajā lidostas Rīga noklausīšanās lietā iesaistītie drošības dienesta darbinieki – tā vadītājs Raimonds Lazdiņš un viņa padotie Ints Rubezis un Andrejs Savko. Lazdiņš un Savko atjaunoti darbā ar Augstākās tiesas lēmumiem, kas stājušies spēkā šogad aprīlī, bet Rubezis amatā bija jāatjauno jau pērn, jo tā oktobrī bija lēmusi Rīgas apgabaltiesa. Aizdomās par iespējamo dalību noklausīšanās lietā atlaistie lidostas Drošības dienesta darbinieki uzreiz pēc atlaišanas sāka tiesāties par atjaunošanu darbā. Pusotra gada laikā lietu skaits izaudzis līdz astoņām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu