Sudrabas vietā • IR.lv

Sudrabas vietā

5
Gunārs Kūtris.
Indra Sprance

Negaidīti izvirzītais kandidāts Gunārs Kūtris atbalsta plašākas Valsts prezidenta pilnvaras un skaidro, kāpēc drošību neiekļauj savā prioritāšu sarakstā

Nolicis ziedus pie pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa par godu Satversmes sapulces sasaukšanas 95.gadskārtai, topošais partijas No sirds Latvijai prezidenta kandidāts Gunārs Kūtris (54) intervijā stāsta par plāniem augstajā amatā, solījumu izpildi vēlētājiem un to, kāpēc savulaik balsojis pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā.

Kāpēc No sirds Latvijai prezidenta amatam virza jūs, nevis Ingunu Sudrabu, kas aptaujās minēta starp populārākajiem kandidātiem līdzās Lembergam, Ušakovam un Vīķei-Freibergai?
Oficiālā pieteikšana Saeimā vēl nav notikusi, to dara deputāti. Partijas kopsapulcē iznāca tā, ka mainījās uzsvars – iepriekš savu kandidatūru nevirzījām. Kad [prezidents Andris] Bērziņš pateica, ka nekandidēs, sapratām – kandidātu soliņš ir brīvs. Valdē izlēmām, ka tomēr piedalāmies, virzīsim Ingunu Sudrabu. Kopsapulcē pie manis pienāca cilvēki no mūsu pašu partijas un saka: mēs virzīsim tevi arī. Es saku: vai tas būs labi, nepārsteidzieties! Kopsapulcē nolasīju rezolūciju, ko pats biju gatavojis par Ingunas virzīšanu, tad viens, otrs cēlās [kājās] un teica, ka kritērijiem [atbilst] arī Gunārs. Kā viens no argumentiem – Inguna ir šo partiju veidojusi, visi asociē partiju ar viņu. Ja Sudrabu ievēlē par prezidentu, viņas pienākums būs aiziet no partijas.

Partijas vairs nebūtu?
Es nezinu. Kad šie argumenti izskanēja, Inguna visu bija salikusi pa plauktiem un teica, ka atsauks savu kandidatūru par labu man. Teica – jūt, ka partijā ir vajadzīgs liels darbs, lai strādātu pie attīstības stratēģijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu