Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Atriebēji: Ultrona laikmets

 

ooo Adelainas gadi / The Age of Adaline. Ambicioza romantiskā drāma ar brīnumpasakas piesitienu par sievieti, kura pēc mīklainas autoavārijas pārstāj novecot, paliekot nemainīgā nepilnu 30 gadu vecumā. It kā jau skaisti – sākot ar Bleikas Laivlijas spēlēto titulvaroni, beidzot ar tērpiem un laikmetiem atbilstošām dekorācijām, taču zem daiļās fasādes «paslaucītais» stāsts šķiet baltiem diegiem šūts un nedaudz vientiesīgs. Kino no 30.aprīļa.

ooo 1944. Svaiga, tikai šoziem pirmizrādīta igauņu kara drāma par frontes pretējās pusēs karojošiem igauņu kareivjiem – skaudru Baltijas valstu likteni Otrā pasaules kara un okupāciju krustuguņu laikā. Aktiera, arī Oskaram nominētajā Mandarīni spēlējušā Elmo Niganena režisēta, 1944 ir līdzvērtīga un konkurētspējīga ar kino lielvalstu darbiem, taču nereti šķiet novienkāršota un manipulatīva. Kino no 4.maija.

Atriebēji: Ultrona laikmets / Avengers: Age of Ultron. Marvel supervaroņu komiksa Atriebēji 2012.gada ekrāna versija režisora Džosa Vedona (Joss Whedon) izpildījumā bija izklaides grāvēju kvintesence. Koša, skaļa, ar vērienu un zvaigžņu ansambli (Johansone, Daunijs juniors), par laimi – arī ar jēdzīgu stāsta izklāstu. Vedons ir arī pie šī, ar leknāku budžetu (279 milj. dolāru) apveltītā turpinājuma stūres – nav pamata gaidīt mazāk par iepriekšējā gabala spraigumu, komiskajiem «vienrindīšu» dialogiem un specefektu pārbagātību. Neesmu redzējusi. No 1.maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu