Es vēl atgriezīšos! • IR.lv

Es vēl atgriezīšos!

7
Pols Volkers.

Finanšu pasaules leģenda Pols Volkers atzīst, ka Citadeles akcijas iegādājies bez lielas domāšanas, bet eirozonas nākotnei iesaka vienu recepti – disciplīnu

Bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers (87) ir staigājoša leģenda. Ilgstoši darbojies dažādos valsts amatos – bijis arī finanšu ministra vietnieks, Ņujorkas federālo rezervju bankas vadītājs, viņš 90.gadu vidū tomēr iesaistījās privātajā biznesā, sava drauga, bijušā Pasaules Bankas šefa Džeimsa Volfensona investīciju kompānijā. (Arī Volfensons līdz ar virkni ASV investoru ir jaunais Citadeles īpašnieks.) Kā Demokrātu partijas atbalstītājs 2008.gadā pievienojās prezidenta Obamas komandai, kļūstot par ekonomikas padomnieku, bet 2011.gadā amatu atstāja. Volkers ir kaislīgs makšķernieks, jo «tur neviens viņam nejautā par procentu likmēm», kā medijiem izteicies Volfensons. Viņš nelieto datoru, dzīvo pieticīgi un finansistu aprindās ir pazīstams kā Tall Paul jeb Garais Pols sava 201 cm garā auguma dēļ. Rīgā Volkers ieradās otrdien vienas dienas vizītē un atvēlēja 20 minūtes ekskluzīvai sarunai ar Ir.

Jūs šodien ielidojāt Rīgā un vakarā dosities prom. Kāds ir tik īsas vizītes mērķis?
Nu, kā – mēs esam nopirkuši šo brīnišķīgo banku. Gan [investoru grupas līderim] Timam Kolinsam, gan viņa draugiem un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai – visiem šī ir interesanta iespēja mazā valstī panākt, lai banka plaukst un pelna.

Tātad jūs vienkārši atbraucāt apskatīt skaisto biroju un pateiktu visiem «sveiki!»?
Taisnība, šoreiz tiešām atbraucu vienkārši iepazīties. Taču es vēl atgriezīšos. Nezinu, cik bieži šurp braukšu, bet šī ātrā vizīte vēl nav dzīves beigas. (Smaida.)

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu