Patiesības iznīcinātājs • IR.lv

Patiesības iznīcinātājs

3
Pauls Raudseps

Arī Rietumos aizvien vairāk sāk satraukties par Putina informācijas karu

Putins ir patiesības pretmets. Tas nav tāpēc, ka viņš melo – jēdziens «meli» tomēr ietver sevī arī ideju, ka ir kāda patiesība, kuru meli slēpj vai sagroza.

Putina režīma uzsāktā informatīvā kara mērķis ir nevis sagrozīt patiesību, bet gan iznīcināt tās iespējamību. Jo, kad nav vairs patiesības, tad nav arī vairs taisnības, un paliek tikai vara. Ne velti šogad vislasītākā grāmata par Putina informācijas politiku ir Pītera Pomeranceva (Peter Pomeratsev) stāsts par saviem Krievijas valsts televīzijā pavadītajiem gadiem ar biedējošo nosaukumu: Nekas nav patiess un viss ir iespējams (Nothing Is True and Everything Is Possible).

Aizgājušajā nedēļas nogalē Lenarta Meri ārpolitikas un drošības konferencē Tallinā Krievijas pieteiktais informācijas karš bija viens no visvairāk apspriestajiem jautājumiem, jo tikai pēdējā gada laikā rietumnieki ir sākuši apjaust šā kara mērogu un nozīmību, turklāt sāk aust nelāgā atziņa, ka mūsu puse patlaban zaudē. Kā trāpīgi teica Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs, «viena puse spēlē futbolu, bet otra regbiju un tad vēl pa starpu arī nodarbojas ar grieķu-romiešu cīņu».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu