Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdošā koalīcija nolēmusi LPSR Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu izpētes komisiju nodot Latvijas Universitātes pārraudzībā. Tiešā veidā Latvijas Vēstures institūtam kā Universitātes sastāvdaļai nevarot deleģēt komisijas budžetu, bet LU to gan var nodot. Universitāte, sadarbojoties ar komisiju, lems, kādā veidā norobežot darbības uzraudzību no pētniecības.

Valdība piešķīrusi papildu 16 miljonus eiro no valsts budžeta Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecībai. Līdzekļu piešķiršana tika atbalstīta ar nosacījumu, ka darbi tiek veikti 2016.gadā, bet apmaksa notiek 2017.gadā.

Lai gan iepriekš tika pieņemts lēmums, ka Reformu partija (RP) turpinās darbību, partijas valde nolēmusi likvidēt šo politisko spēku nepietiekamā biedru skaita dēļ. Tam ir arī dažu desmitu tūkstošu eiro parādi. Partiju 2011.gadā dibināja eksprezidents Valdis Zatlers, un tā ar labiem rezultātiem startēja 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu