Anna Jaunzeme, makaronu torņu konkursa uzvarētāja • IR.lv

Anna Jaunzeme, makaronu torņu konkursa uzvarētāja

5
Spageti tiltu būvēšanas sacensībās, ko 21.martā rīko RTU, komandas spēkiem mērosies jau sesto gadu, bet Anna Jaunzeme no Misas 14.martā pārspēja citus pirmoreiz organizētajā spageti torņu videokonkursā skolēniem.
Ieva Puķe

 

Pusotrs kilograms spageti, augstums – 1,90 metri, darbā pavadīta brīvdiena un trīs darbdienu vakari – šādi skaitļi raksturo būvniecību, kas RTU Torņu spēļu videokonkursā 7.-9.klašu skolēniem pagājušajā sestdienā saņēma pirmo vietu. Prasība – tornim jānotur glāze ar ūdeni. Anna Jaunzeme no Misas vidusskolas 9.klases gāja tālāk – torņa augšā novietoja divu litru Coca-Cola pudeli. Baidījusies, bet tētis Uvis novērtējis konstrukciju, iedrošinājis – izturēs! 1,70 m garajai Annai, lai to izdarītu, nācās pakāpties uz ķeblīša.

Atbalstīja visa ģimene. Mamma Liena, kas strādā Rīgā, Valsts Augu aizsardzības dienestā, atceļā no darba meklēja pildījumu līmes pistolei – tas, tāpat kā PVA līme, aizgājis uz urrā, un mazajā Misā nav bijis nopērkams. Vecākais brālis Toms konsultējis, kā izveidot video, ko YouTube Anna ievietoja pirmoreiz. Tikai rudais runcis Leopolds nebija iesaistīts procesā. Baidoties no viņa provokācijām, puspabeigtais tornis pa nakti no dzīvojamās istabas bija jāpārnes citā telpā. 

48 dalībnieku konkurencē viņas tornim ticis viens no augstākajiem žūrijas vērtējumiem – 9,2 punkti no 10. Uzvaru izšķīris skatītāju balsojums – 10 punkti jeb 299 cilvēku atzinība. Annas klasē mācās tikai 10 skolēnu, un nelielajā Vecumnieku novada Misas skoliņā ir pat vēl mazākas klases. Taču viņai ir daudz draugu gan mūzikas skolā, kur Anna apgūst klavierspēli un soprāna saksofonu, gan Baldones un Vecumnieku apvienotajā jauniešu orķestrī Draugi. Annas sīvākā konkurente Torņu spēlēs, viņas mūzikas skolas un orķestra kolēģe, flautiste Nikola Ņikiforova, starp citu, varēja lepoties ar tikpat atsaucīgu fanu balsojumu. Abām balvā tika mobilie telefoni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu