Neparastais autoserviss • IR.lv

Neparastais autoserviss

Auto Cardan īpašnieks Agris Kārkliņš.

Salīdzinoši nelielais Aizkraukles uzņēmums Auto Cardan, būdams līderis savdabīga pakalpojuma sniegšanā visā Baltijā, izgatavo kardānus Igaunijas armijas bruņumašīnām. Īpašnieks Agris Kārkliņš nākotnē cer atvērt līdzīgu darbnīcu arī Lietuvā

Kardāns jeb spēka pārvads no motora uz riteņiem vai citu darbināmo ierīci ir mehānisms, bez kura nevar iztikt neviena automašīna ar aizmugurējo riteņu vai pilnpiedziņu, traktori vai cita smagā tehnika, arī motorjahtas, kuģi, lokomotīves un pat karuseļi. Vienlaikus tas darbojas arī kā drošinātājs, novēršot transmisijas un citu daudz svarīgāku agregātu lūzumus. Kaut arī no skata šķietami vienkāršs, jo pamatā sastāv no caurules un tā sauktajiem krustiņiem, kardāna izgatavošana prasa augstu precizitāti, specifiskas zināšanas, atbilstošus materiālus un tikai šim darbam paredzētas iekārtas.

«Vispār mums ir vienalga, kas atrodas virs kardāna – paštaisīts traktors, moderns džips vai skatuves mehānisms, mēs strādājam tikai un vienīgi ar kardāniem,» saka uzņēmuma valdes loceklis Agris Kārkliņš, kurš dienu pirms mūsu sarunas atgriezies no Lietuvas. Pētījis situāciju ar kardānu izgatavošanu un remontēšanu kaimiņos. No konkurences viedokļa – izskatoties cerīgi. Kardānus lietuvieši remontējot, bet pieredzes un profesionalitātes ziņā no latviešiem atpaliekot.

No šofera par uzņēmēju

«Auto Cardan trumpis – atšķirībā no citiem servisa uzņēmumiem gan Latvijā, gan kaimiņos mums kardānu izgatavošana un remonts nav blakusnozare paralēli tradicionālajiem autoservisu pakalpojumiem, bet gan pamatdarbs, ko darām jau piecpadsmit gadu,» stāsta Agris. Pašlaik uzņēmumā strādā 16 darbinieku, un pērn tā kopējais apgrozījums bija divi miljoni eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu