Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Denijs Kolinss
Kristīne Simsone

 


ooooo
 Force Majeure. Teicama attiecību drāma un spoža eksistenciālā traģikomēdija zviedru režisora Rūbena Ostlunda izpildījumā. Ar skandināviski minimālistisku pieeju Ostlunds to veido no trim «komponentēm» – paraugģimenes, draudīgas lavīnas un dzīvnieciska pašsaglabāšanās instinkta. Lai arī pirmajā mirklī filma šķiet absurda, melna komēdija, zem virskārtas atradīsit vēstījumu par cilvēcisko dabu un slēpšanos aiz neskaitāmām maskām, ko vienā rāvienā noplēš sastapšanās ar forsmažoru. Manuprāt, labākā 2014.gada Eiropas filma. Kinoteātrī Splendid Palace no 20.marta.

ooo Denijs Kolinss / Danny Collins. Lai gan šķiet, ka kādreiz lieliskais Als Pačīno ir nolemts pašapcerīgu večuku lomām, skatoties filmu, sarkt nenākas. Šī lente par izbijušu rokzvaigzni ir kā alternatīva izklaides iespēja līdzās grāvēju plejādei – Denijs Kolinss nav pārāk prasīga ne emocionāli, ne intelektuāli. Vecais, labais stāsts par sirdslietu pārākumu pār šovbiznesa spožumiem no domām pagaist līdz ar pirmajiem soļiem ārpus kinozāles. Līdz nākamajai reizei. Kino no 20.marta.

oo Citādie. Otrā daļa: Dumpinieki / Insurgent. Filma laikam paredzēta, lai remdētu izsalkumu pirms kārtējā Bada spēļu gabala. Vienīgi žēl, ka tīņiem paredzēta kino aizsegā Citādie, nu jau otrā šīs franšīzes lente, skatītājiem pasniedz kaut ko tik pliekanu. Stāsts par jauniešiem, kas dumpojas pret futūristisku, slepkavniecisku režīmu, kā pēc formulas īstajās vietās ievieto te spraigsižeta brīžus, te salkanu romantiku. No 20.marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu