Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Šādi NASA mākslinieka interpretācijā izskatās Jupitera un arī visā Saules sistēmā lielākais dabiskais pavadonis Ganimēds. Kosmiskais teleskops Hubble ir fiksējis iespaidīgas ziemeļblāzmas, un, pēc pētnieku domām, to viedošanos ietekmē milzīgs pazemes sālsūdens okeāns. Lai gan Ganimēds ir uz pusi mazāks par Zemi, tā pazemes okeānā varētu būt vairāk ūdens nekā uz mūsu plānētas.

Nedēļas notikumi pasaulē


Putins ir dzīvs
– šādi ziņoja mediji par Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Kirgizstānas vadītāja Almazbeka Atambajeva tikšanos. Tā kā Krievijas prezidents nebija redzēts sabiedrībā vismaz 10 dienas, klīda baumas, ka noticis Putina «galma apvērsums» un viņš vairs nav dzīvo vidū, vai arī, ka Putina jaunā draudzene dzemdējusi bērnu. Citi mediji ziņoja, ka viņš ir sasirdzis ar gripu, muguras sāpēm un citām slimībām.

Putins izdevis pēkšņu rīkojumu par kaujas gatavības izsludināšanu Ziemeļu flotē, kā arī atsevišķās Rietumu kara apgabala un gaisa desanta karaspēka vienībās pārbaudes veikšanai. Kaujas gatavības pārbaudes attiecas uz 38 000 karavīru.

ASV  sankciju sarakstu papildinājušas ar Latvijā pazīstamo Kremļa propagandas «vēsturnieku» Aleksandru Duginu un viņa vadīto Eirāzijas jaunatnes savienību. Sarakstā iekļauts arī bijušais Ukrainas premjers Mikola Azarovs un vēl 12 fiziskas personas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu