Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka darba izpildes novērtēšanas komisiju vadīs Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets. Premjeres Laimdotas Straujumas (V) izveidotajā komisijā KNAB vadītāja izvērtēšanai darbosies arī Jānis Kažociņš, SAB priekšnieks Jānis Maizītis, virsprokurors Ingemārs Masaļskis un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Trofimovs. Streļčenokam līdz 24.martam ir jāiesniedz aizpildīta darba izpildes novērtēšanas veidlapa.

Kompensāciju apjoms par īpašumiem, kas nepieciešami ātrgaitas dzelzceļa līnijas Rail Baltica projektam, var sasniegt 130 miljoniem eiro. Tas ir 20 reižu vairāk nekā kompensācijās par atsavinātajiem īpašumiem tika izmaksāts Dienvidu tilta un Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas gadījumā. Satiksmes ministrijā gan norāda, ka šī ir maksimālā summa. Tā tiks precizēta, kad būs zināms trases novietojums un tehniskie risinājumi.

No apcietinājuma tiesas zālē atbrīvoti Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētie bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams un viņa bijušais vietnieks Pēteris Strancis. Viņiem tagad kā drošības līdzeklis noteikta uzturēšanās dzīvesvietā un aizliegums izbraukt no valsts. Aiz restēm abi atradās aptuveni četrus gadus. Kopumā šajā krimināllietā ir piecas epizodes, no kurām četras saistītas ar kukuļu pieprasīšanu un pieņemšanu dažādu būvniecības ieceru īstenošanai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu