Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Aizdomās par Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību arestēti pieci cilvēki. Diviem no viņiem — Zauram Dadajevam (attēlā) un Anzoram Gubaševam — izvirzītas apsūdzības slepkavībā personu grupā, un kā drošības līdzekli tiesa noteikusi apcietinājumu līdz 28.aprīlim. Pārējiem trim apsūdzības vēl nav izvirzītas. Dadajevs noziegumu esot pastrādājis reliģisku apsvērumu vadīts, informē Krievijas mediji.

Nedēļas notikumi pasaulē


Malaizijas pasažieru lidmašīna pērn jūlijā Austrumukrainā tika
notriekta ar raķeti Buk, kas izšauta no Krievijas iekārtas. To, visticamāk, izdarīja Krievijas apkalpe, oficiāli paziņojusi Nīderlandes prokuratūra, kuras pakļautībā izmeklēšanu turpina Starptautiskā Kriminālistu grupa. Buk ievests no Krievijas neilgi pirms traģēdijas. To apstiprina daudzas fotogrāfijas un videoieraksti. Ir atrasti un nopratināti liecinieki.

Čečenijas vadītāju Ramzanu Kadirovu un Federālā drošības dienesta darbinieku Vladimiru Lugovoju Krievijas prezidents Putins apbalvojis ar ordeņiem. Kadirovs apbalvots ar Goda ordeni par «darba panākumiem, aktīvu sabiedrisko darbību un ilggadēju godprātīgu darbu». Valsts domes deputāts Lugovojs, kurš ir viens no aizdomās turētajiem bijušā Krievijas spiega Aleksandra Ļitviņenko noindēšanā ar radioaktīvo poloniju Lielbritānijā, apbalvots ar ordeni Par nopelniem Tēvzemes labā.

Lietuvā vismaz uz pieciem gadiem atjaunos obligāto karadienestu. Valsts prezidente Daļa Grībauskaite norādījusi, ka iesaukumā vispirms tiks ņemti brīvprātīgie, gan vīrieši, gan sievietes, tikai vēlāk sāksies obligātais iesaukums. Lietuva no obligātā karadienesta atteicās 2008.gadā, jo cerēja, ka tas vairs nebūs vajadzīgs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu