Nekur viņš nespruks • IR.lv

Nekur viņš nespruks

5
Andrejs Sozinovs.
Ieva Alberte

Imantas pedofilu policija meklē jau gadu. Pa šo laiku ir atrasti citi pedofili. «Vienpadsmit!» saka Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicijas šefs Andrejs Sozinovs

Sozinova kabinetā uz galda liela karte ar vietumis iekrāsotiem punktiem. «Tā ir Imanta,» viņš saka. Ikreiz, kad rodas jauna ideja meklēšanā, var pie kartes piesēst. Cērtu pretī, ka karte jau uz galda var stāvēt tāpat kā jaka uz krēsla atzveltnes. Pagājis gads, bet Imantas pedofils nav atrasts. Draus-mī-gi. «Bet pa šo laiku ir atrasti vienpadsmit citi pedofili. Vienpadsmit! Tas ir daudz. Visi jau grib, lai atrodam to īsto, Imantas, bet tas, ka esam tik daudzus atraduši – tas aizmirsies un liekas, ka nekas nenotiek,» Sozinovs atbild mierīgā balsī, bez aizvainojuma. Pārbaudīti pavisam 650 cilvēku. Bez pedofiliem atrasti arī vairāki mētelīšu virinātāji jeb ekshibicionisti. 

Atceroties pedofilu atrašanu, Sozinovs ķer pie galvas. Divi izrādījušies bijušie VDK (padomju Valsts drošības komitejas) darbinieki. Kāds cits varmāka pēc notveršanas stāstījis, ka esot līdzīgs Imantas pedofila fotorobotam un speciāli braucis uz Imantu, slapstījies un vērojis, kā viņu meklē policijas patruļas. «Arī tādi mēdz būt cilvēki. Kurš varēja iedomāties, ka tāāādi?! Nianses, kas uzpeld krimināllietās, ir prātam neaptveramas.»

Atrastos varmākas varot iedalīt divās grupās: vienpatņi un tādi, kuri savā starpā kontaktējas, meklē līdzīgus upurus. Piemēram, Rīgas satiksmes tehniskais darbinieks bijis izteikts vienpatnis. Meitenes vilinājis ar viltu. Uzdevies par meiteni internetā un intīmās tikšanās filmējis ar kurpju kastē paslēptu kameru. «Laba izglītība, laba alga. Pēc skata nepateiksi, kas par cilvēku.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu