Vai kāds rīkosies? • IR.lv

Vai kāds rīkosies?

4
Pauls Raudseps

Eksperti ir vienisprātis par Latvijas vājajām vietām. Politiķi līdz šim to nedzird

Jau lāt kārtējais respektablas starptautiskas organizācijas vērtējums par Latvijas ekonomiku. Esam ceļā uz pievienošanos OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development jeb Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija), pēdējo nozīmīgo «bagāto valstu klubu», kurā vēl neesam iestājušies, un tāpēc organizācijas pasaules līmeņa eksperti ir pirmo reizi izveidojuši pārskatu par Latvijas tautsaimniecību.

Ja kāds cer tur atrast pārsteigumus, nāksies vilties. Tur lasāms tas pats svarīgāko trūkumu uzskaitījums, kas jau ilgāku laiku atrodams citu ekspertu analīzēs, tāpēc drīzāk vērā ņemama ir OECD secinājumu sakritība ar pēdējās nedēļas laikā publiskotajiem Eiropas Komisijas un Starptautiskā Valūtas fonda vērtējumiem par Latvijas ekonomiku.

OECD pārskata pieteikums organizācijas mājaslapā «Jānodrošina iekļaujoša un spēcīga izaugsme» – atspoguļo visu starptautisko ekspertu bažas: Latvija nav pietiekami daudz darījusi, lai samazinātu nevienlīdzību un veicinātu tautsaimniecības izaugsmi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu