Igors, iesaukts par Party bomzi • IR.lv

Igors, iesaukts par Party bomzi

5
Facebook lapai Party bomzis, kur pārsvarā ir Igora attēli (centrā), ir jau vairāk nekā 3500 sekotāju, Vienotības lapai — tikai 700, viņš salīdzina. «Jākandidē vēlēšanās. Jāiet kopā ar Suņu būdu, būsim lielākie. Gan jau Suņu būda būs ar mieru, viņa arī tieši to pašu dara. Muļķā valstī ir jātēlo muļķis. Muļķim tāpat neko nevar izdarīt.»
Ieva Puķe

 

Vīrs uzvalkā un baltā kreklā ar šlipsi, uz muguras – dokumentu soma, rokā – sarkanvīna glāze, ienirst viesu rindās izstādes atklāšanā Latvijas Fotogrāfijas muzejā. «Es nekaunos, es parādīšu, man ir!» atsaucas, kad apjautājos, vai esmu satikusi Party bomzi, kuru slavenu darījis nezināma autora izveidotais profils feisbukā. Tajā tiek ievietoti foto un video ar cilvēkiem, kuri kā nelūgti viesi ierodas uz saviesīgiem publiskiem pasākumiem. Taču ne vienmēr tā ir patiesība – uz Igora akreditācijas kartes Latvijas prezidentūras ES padomē tās dienas pasākumam Open Europe: Open Data for Open Society minēta biedrība Latvijas nākotnes institūts, kuru vada pazīstamais eiroskeptiķis Normunds Grostiņš. Igors lūdz viņu pašu labāk saukt pseidonīmā – par Māri Sīli. Ap viņa personību jau tāpat esot sacelta liela ažiotāža. Kaut gan tagad, kad iegūta popularitāte, viņš uz pasākumiem ejot kā šovmens. 

«Izrādi taisu. Man ir pat šalle no prezidentūras, tāda sarkana, vakar uzkarināju.» Kā pie tādas var tikt? «Ārzemnieki sviež ārā,» Igors ir lakonisks. «Mana attieksme: tā ir divkosīga morāle. Pasākumos daudz cilvēku no valsts pārvaldes atnāk tikai pusdienās un iet ārā. Neviens viņiem neko nesaka, tikai man piekasās. Skaudība! Vispār Eiropā tas, ko es daru, ir pieņemts. Tie ir publiskie līdzekļi.»

Igoram pastāvēt par sevi ļaujot trīs augstākās izglītības. Ķīmijas fakultāte, piecgadīgā programma, RTU maģistra grāds finanšu analīzē un LU bakalaurs jurisprudencē, viņš uzskaita. Un vēl Uzņēmējdarbības koledža, pirmā līmeņa profesionālā izglītība reklāmā. Ja pasākumā, kur ieeja ir brīva, cilvēku nelaiž iekšā, viņš var apelēt pie panta Reklāmas likumā, kas rekāmai aizliedz būt maldinošai. «Izsaucu policiju, uzraksta administratīvo aktu,» modelē situāciju. «Tiesāju administratīvā tiesā. Varbūt aiziet pat līdz Eiropas tiesai, uztaisīšu kārtīgu škandālu par Latviju. Esmu bīstams!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu