Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts prezidenta Andra Bērziņa atteikšanos piedalīties Latvijas radio diskusijā Krustpunktā «neērtu žurnālistu» dēļ Latvijas Žurnālistu asociācija nosauc par prezidenta bailēm no atklātas diskusijas un demokrātijas izpratnes degradāciju.

Par Latvijas dalības Expo Milano 2015 projekta organizēšanā pieļautajiem būtiskajiem pārkāpumiem dienesta pārbaudē ierosināta disciplinārlieta pret sešām Ekonomikas ministrijas amatpersonām, trīs no tām – departamentu direktores – atstādinātas no amata. Ja EM valsts sekretāram Mārtiņam Lazdovskim pirms termiņa nebūtu anulēta pielaide darbam ar valsts noslēpumu un viņš nebūtu atstājis amatu, arī pret viņu būtu vērsta pārbaude. Komisija konstatējusi, ka projektam nav nodrošināta atbilstoša un efektīva vadība un pietiekami vērtēti Latvijas dalības iespējamie organizācijas modeļi un to riski, konstatēti būtiski trūkumi projektam piešķirtā finansējuma izlietojuma kontrolē.

23,7 miljonu eiro zaudējumi radušies Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai no 2011. līdz 2015.gada sākumam, atzinusi slimnīcas jaunā valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga. Slimnīca šādā situācijā nav nonākusi pēkšņi, tā radusies jau 2011.gadā, kad veselības aprūpes pakalpojumu tarifi slimnīcai tika samazināti par 26% un tika pielīdzināti reģionālo slimnīcu tarifiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu