No sniega līdz sukādēm • IR.lv

No sniega līdz sukādēm

4
Rāmkalnu izveidotājs un īpašnieks Viktors Grūtups līdzīgi kā tēvs advokāts Andris Grūtups studējis jurisprudenci, taču par juristu viņš neesot strādājis nevienu dienu.

Vēl kā vidusskolnieks kopā ar draugu izcirtis pirmo kalnu slēpošanas trasi, Rāmkalnu saimnieks Viktors Grūtups sāka biznesu, kas izaudzis līdz pārtikas ražošanai un tagad ar cidoniju vai rabarberu sukādēm cer iekārdināt pat ķīniešus

Šopavasar aprit 15 gadu, kopš darbu sāka atpūtas parks Rāmkalni. Toreiz tāda kalna kā pašlaik nemaz nebija. Lai ierīkotu slēpošanas trases, to nācās «pacelt» virs Gaujas. Arī rodeļu trases nebija, tā pa īstam sāka darboties nākamajā vasarā. Protams, nebija arī restorāna, bistro un veikala. Toreiz – 2000.gadā – viss sākās ar laivu nomu. 

Tomēr, sācis kā pakalpojumu sniedzējs, Rāmkalni pēdējos gados arvien vairāk pievēršas ražošanai. Pašlaik tiek būvēta moderna sukāžu ražotne.

«Tas, ar ko mēs savulaik sākām, strādā arī pašlaik un strādā labi. Bet tagad koncentrējamies uz ražošanu un domājam nākotnē tai pievērst vēl lielāku uzmanību,» stāsta Rāmkalnu izveidotājs un īpašnieks Viktors Grūtups. Lai gan, līdzīgi kā tēvs advokāts Andris Grūtups, arī Viktors studējis jurisprudenci un ieguvis maģistra grādu tiesībzinātnē, par juristu viņš neesot strādājis nevienu dienu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu