Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Greja piecdesmit nokrāsas
Kristīne Simsone

 


Greja piecdesmit nokrāsas / Fifty Shades of Grey.
Filma jau ir paguvusi iedzīvoties skandālos par tajā atainoto seksuālo vardarbību, Malaizijā pat aizliegta. Taču šie fakti tikai vairo filmas publicitāti. Grāmatas pretrunīgais kulta statuss un mērķtiecīgā reklāmas kampaņa dara savu – iepriekšpārdošanā lente kļuvusi par labāk pelnošo filmu ar ASV cenzoru piešķirto R vērtējumu (atļauts no 17 gadu vecuma). Taču, lai piedod romāna fani, māc bažas par to, cik jēdzīga filma var sanākt no tik apšaubāma literārā materiāla. Neesmu redzējusi. Kino no 13.februāra.

ooo Amerikāņu snaiperis / American Sniper. Režijas un aktierspēles veterāna Klinta Īstvuda jaunākā filma ir vēstījums par kara postošajām sekām. Intensīva un skaudra lente, taču ar nepatīkamu amerikāņu nacionālā patosa piegaršu. Bredlijs Kūpers titulvaroņa, ASV militārajā vēsturē «nāvējošākā» šāvēja Krisa Kaila lomā ir cienīgs, taču filmai piemīt uzkrītošs, amerikāniski vienpusējs konflikta un politiskās situācijas redzējums, kas Īstvuda filmās parādās ne pirmo reizi. Kino no 13.februāra.

Freimis. Mārtiņš Freimanis. Pusotras stundas gara dokumentāla filma režisora Arvīda Krieva izpildījumā, kas uzņemta pirms laba laika un ilgstoši «gulējusi plauktā». Neredzēti, unikāli videokadri, kas iemūžināti, dzīvojot mūziķim kaimiņos, un aptver 2011.gadā mirušā Freimaņa personību un karjeru. Splendid Palace no 13.februāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu