Novērst, pārvērst • IR.lv

Novērst, pārvērst

6
Nellija Ločmele

 

Smejieties, tas pagarinot dzīvi – ar tik skolniecisku repliku Krievijas ārlietu ministrs Lavrovs atgaiņāja izsmieklu, ko zāle veltīja viņa melu referātam prestižajā Minhenes konferencē, kur Rietumu drošības politikas elites karstais jautājums šogad, protams, bija Putina uzbrukums Ukrainai. Kad diplomāts ar svarīgu seju gvelž murgainu propagandu, viņš tiešām kļūst smieklīgs. Taču nepavisam nav smieklīga Krievijas spēja šos murgus pārvērst realitātē. Minhenes konference notiek netālu no alus kroga, kur savu fīrera karjeru reiz pieteica Hitlers, un diskusiju tiešraides spriedze atgādina – šoreiz ir laikus jāatrod veids, kā novērst karu Eiropā.

Iedvesmojoša šajā trauksmē ir pieredze, ar kuru ļoti atklātā intervijā dalās režisore Baņuta Rubess. Sēras par vīra zaudējumu viņa ir spējusi pārvērst priekā par katru dzīves mirkli un iemācījusies izdzīvot šodienu, nevis iestrēgt vakardienā vai lolot rītdienu. Baņuta teic – spēja pārvērst sāpes zeltā ir domājoša cilvēka pienākums. Ko nevar novērst, tas jāpārvērš.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu