Eiropas centrā • IR.lv

Eiropas centrā

1
Pauls Raudseps

Bez Eiropas Centrālās bankas atbalsta Grieķija ātri vien būs ārā no eirozonas

Kas ir Eiropas galvaspilsēta? Jautājums, protams, nav īsti korekts, jo, formāli runājot, tādas nav. Tomēr caurmēra eiropietis, visticamāk, ar nelielu nedrošības pieskaņu balsī atbildētu – Brisele. No turienes taču nāk visi noteikumi un direktīvas, kurām mums jāseko gan lielās, gan mazās lietās.

Politiskie «insaideri» varbūt ar viszinīgi cinisku smīnu teiktu – Berlīne, tādējādi parādot, ka ir iesvaidīti Eiropas Savienības aizkulišu varas spēlēs, kurās kontinenta lielākajai un bagātākajai valstij Vācijai pēdējos gados parasti piederējis galavārds.

Tomēr pēdējo nedēļu notikumi liek domāt, ka Eiropas nākotnei patlaban vissvarīgākā ir Frankfurte, kur atrodas Eiropas Centrālās bankas mītne. Tur pirms divām nedēļām tika akceptēta valstu vērtspapīru pirkšana ar ECB naudu, lai atdzīvinātu eirozonas sklerotisko tautsaimniecību, un tuvākā mēneša laikā tur varētu tikt pieņemti lēmumi, kuru rezultātā Grieķija vai nu paliks eirozonā, vai nu no tās izgāzīsies.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu