Dedz par savu lietu! • IR.lv

Dedz par savu lietu!

4
Ieva Kerēvica.
Anda Burve-Rozīte

Vai vari nodziedāt Pūt, vējiņi? Šādu jautājumu no pieredzējušās džeza un popa dziedātājas Ievas Kerēvicas (34) LTV šovā Supernova 2015 nebija gaidījuši daudzi jaunieši, kuri cīnās par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijā

Kupliem, zeltainiem matiem, krāsainā kleitiņā, līgani gurnos šūpojoties kā džeza dziedātāja, viņa valdzinoši zemā balsī dzied 80.gadu grupas Liepājas brāļi hitu Tikai tā. Dziesmai ir Ievas aranžējums, to pavada saksofons un Madonas Zaļā kora skanīgās balsis. Tādu Ievu Kerēvicu televīzijas skatītāji ieraudzīja 2009.gada rudenī, kad viņa, tolaik vēl visai maz zināma soliste, līdzās pieredzējušām Latvijas popmūzikas zvaigznēm uzņēmās «diriģēt» savas dzimtās puses kori. Dažs jauno dziedātāju bija redzējis uz Nacionālā teātra skatuves Zigmara Liepiņa mūziklā Adata – Ievai bija galvenā, jaunas narkomānes, loma, cits viņu varēja būt redzējis dziedam džeza klubos un koncertos. Ieva ir viena no tām skatuves māksliniecēm, kas «staigā» starp džezu un popmūziku. Skatītājiem viņa dzied jau no 14 gadu vecuma, bet plašākā lokā tika ievērota tieši TV3 šova Koru kari laikā pirms sešiem gadiem. Ieva un Madonas Zaļais koris togad guva uzvaras laurus, bet Ieva – pārliecību par to, ko mūzikā spēj.

Šoziem LTV šovā Supernova 2015 Ieva tirpina jaunos mūziķus. Viņa strādā žūrijā, kuras uzdevums ir «atklāt vokāli spēcīgus, mērķtiecīgus, strādāt gribošus izpildītājus, kuri hitu iznesīs ne tikai vietējā, bet arī starptautiskajā mūzikas arēnā». Visveiksmīgākais – tas, kuru ar skatītāju balsojumu izvēlēsies pēdējā šova raidījumā, pārstāvēs Latviju Eirovīzijā, kas šogad norisināsies Austrijā. 

Katram dziedātājam jāatrod sava balss, Ieva nesen ēterā izteicās par jaunajiem mūziķiem. Kā viņa pati atrada savu balsi? Sāka ar vijoļspēli lauku ballītēs, bet 20 gadu vecumā bija fona dziedātāja džeza koncertos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu