Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Mežone
Kristīne Simsone

 

oooo Mežone / Wild. Kvebekiešu režisora Žana Marka Valē jaunākais gabals (pēc Dalasas pircēju kluba) ir saturīga un pieklusināta, tajā pašā laikā ļoti emocionāla ceļa filma. Lai gan galvenās varones (Rīza Viterspūna) stāsts par garo un vientuļo pārgājienu sirdsmiera meklējumos savā ziņā ir «Oskaru formāts», tajā tomēr nesastapt ne uzspēlētu patosu, ne pārspīlētu dramatismu. Valē filmā atjautīgi mij pārgājiena grūtības un Viterspūnas varones dzīvesstāsta atmiņu uzplaiksnījumus, liekot līdzpārdzīvot un radot apcerīgu neskaidrības noskaņu. Oskaram nominētā Viterspūna  – pārliecinoša. No 30.janvāra.

ooo Rīkstnieks / The Water Diviner. Austrāliešu aktiera Rasela Krova debija režijā – vēsturiskā drāma ar pārsaldinātām melodramatisma epizodēm, taču arī atbruņojoši naiva. Manipulācija ar līdzjušanu notiek atklāti un uzkrītoši, tomēr Krovs, spēlēdams titullomu, spēj saglabāt kādu kripatu patiesuma un intrigas. Tēvišķs eposs par karā kritušu dēlu meklējumiem. (Skaņu ierakstījis Austrālijas latvietis, par darbu pie Mulenrūžas Oskaram nominētais Guntis Šics.) Kino no 30.janvāra.

oooo Jaunā draudzene / Une nouvelle amie. Lai gan lentes režisora Fransuā Ozona izvēle galvenā varoņa būšanu nemierā ar savu dzimti izmantot, lai kariķētu vidusšķiras stīvumu un dubulto morāli, sākotnēji raisa pretrunīgas jūtas, finālā tā sevi attaisno. Brīvi un izveicīgi žonglējot ar dažādiem žanriem, režisors ir savērpis košu te personīgo, te sociālo drāmu ar drosmīgiem komisma elementiem. Franču superzvaigzne Romēns Djurī jaunekļa Dāvida un dāmīgās Viržīnijas lomā ir lielisks. Splendid Palace no 29.janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu