Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Krievijas atbalstītie separātisti sarīkoja masīvu uzbrukumu Ukrainas piejūras pilsētai Mariupolei, nogalinot 30 mierīgos iedzīvotājus, ap simtu ievainojot. Pēc tiešām Krievijas virsnieku norādēm pilsētas dzīvojamie rajoni tika apšaudīti ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām Grad. Teroristu šāviņi Mariupolē trāpīja 53 daudzstāvu namiem, 14 privātmājām, četrām skolām un trim bērnudārziem. Ukraina ir izsludinājusi ārkārtas stāvokli valsts austrumos Luganskas un Doņeckas apgabalos. Augstākā Rada pieņēma likumu, atzīstot Krieviju par agresorvalsti, bet pašpasludinātās Doņeckas un Luganskas tautas republikas — par teroristiskām organizācijām.

Nedēļas notikumi pasaulē

Grieķijas parlamenta vēlēšanās uzvarējušās kreiso ekstrēmistu partijas SYRIZA līderis Aleksis Ciprs (40) nodevis premjerministra zvērestu, kļūstot par valsts jaunāko premjeru 150 gados. Ciprs vēlas ar starptautiskajiem aizdevējiem sākt jaunas sarunas par Grieķijas parāda atmaksu. Grieķijas parādsaistības patlaban veido 175% no IKP. Pirmstermiņa vēlēšanās SYRIZA ieguva 36% balsu, un līdz absolūtā vairākuma nodrošināšanai parlamentā tai pietrūkst tikai divu mandātu.

Eiropas Centrālā banka paziņojusi par jauniem monetārās stimulēšanas pasākumiem, katru mēnesi iegādājoties obligācijas 60 miljardu eiro apmērā. Programma sāksies martā un darbosies līdz 2016.gada septembrim, tā cerot veicināt eirozonas ekonomikas izaugsmi.

Anglijas Baznīca iesvētījusi pirmo sievieti bīskapa amatā, ieceļot vikāri Libiju Leinu par Stokportas bīskapu. Tas ir nozīmīgs solis uz priekšu un vēsta par jaunu ēru, kurā ticības vīrieši un sievietes vienosies kopīgā dievkalpojumu, garīdzniecības un misionāru darbā, paziņoja Jorkas katedrāle.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu