Izdedži • IR.lv

Izdedži

5
Aivars Ozoliņš

Diskusijas par prezidentu izpauž Latvijai bīstamu koalīcijas vājumu

Latvijas politiķiem nupat absurda dilemma: vai Valsts prezidents jāievēlē Saeimā aizklāti vai visas tautas vēlēšanās? Redzam politiskus manevrus, kuros tautas vēlēta prezidenta atbalstītāji vienlaikus ir pret valsts galvas ievēlēšanu atklātā balsojumā Saeimā.

Teiksit – tie ir divi atšķirīgi jautājumi, par kuriem jābūt divām dažādām diskusijām? Taču vairākumam deputātu, ja arī ar atšķirīgām atrunām, tas pēdējās nedēļās faktiski kļuvis par «vai nu, vai nu» jautājumu.

Pagājušo ceturtdien Saeimā to visskaidrāk formulēja Saskaņas deputāts Valērijs Agešins. Aicinādams balsot pret Latvijas reģionu apvienības piedāvātajiem Satversmes grozījumiem, kuri paredz ievēlēt Valsts prezidentu atklātā balsojumā, viņš pavēstīja, ka Saeimai esot jāatbild uz pavisam citu jautājumu – vai Latvijas prezidents būtu jāievēlē tautai. Tāpēc esot «absolūti» nepareizi diskutēt, vai prezidents jāievēlē atklātā balsojumā Saeimā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu