Diāna Granta, izgatavo vilnas lelles • IR.lv

Diāna Granta, izgatavo vilnas lelles

4
Lelles Diāna darina jau pusotru gadu, un pati tās dēvē par vilnas skulptūrām. Viņas sapnis ir izgatavot Latvijai nozīmīgo kultūras cilvēku portretus un sarīkot izstādi.
Zane Mače

 

Diplomētā žurnāliste Diāna Granta, pastrādājusi pāris gadu profesijā, saprata, ka žurnālistikai ir par lēnu. Arī biroja darbi nesniedza gandarījumu. Kļūstot par māmiņu dēliņam, pēc tam otram, radās laiks pievērsties portretiem, ar kuru veidošanu viņa aizrāvusies kopš bērna kājas. Meklējot alternatīvu otai, Diāna ķērās pie vilnas. «Sapratu, ka vilnas krāsu palete ir tikpat daudzveidīga, toņus var sajaukt gluži tāpat kā eļļas vai akrila krāsām.» Un Diāna sāka «gleznot», uztapinot populārā filmu varoņa mistera Bīna portretu. Bilde sanāca ar 3D efektu, tas pamudināja jauniem eksperimentiem. Kā būtu, ja vilnas gleznu vietā pamēģinātu veidot telpiskas figūras, iedomājās leļļu meistare. 

Pirmā lelle tapa paziņai. Seja sanāca ne gluži līdzīga oriģinālam, taču koptēls atgādinājis īpašnieci. Lai cilvēki saprastu, kādu līdzību spēj panākt, Diāna izgatavoja komponista Raimonda Paula, popmūzikas karaļa Maikla Džeksona un kinodīvas Merilinas Monro lelles. Džeksona lelle jau pārdota, to Diānas Etsy interneta bodītē pamanījis kāds mūziķa fans no ASV.  

Lelles Diāna veido, izmantojot abas filcēšanas tehnikas – needle felting, kur lietā tiek liktas speciālas adatas, vilnu saveļot, un metodi ar ziepēm. «Lelles veidoju ar adatām, bet apģērbu bieži vien ar ziepēm,» paskaidro Diāna. Sākumā top metāla stiepļu karkass, tas padara lelles kustīgas, tam virsū klājas vilna. 40 centimetrus lielas figūras izgatavošana ilgst aptuveni nedēļu. Diāna smejas – jo tālāk, jo ilgāku laiku darbs aizņem, gribas visu izdarīt perfekti!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu