Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

8

 


ROMĀNS.
SALLA SIMUKA. MELNA KĀ OGLE. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Somu rakstnieces Sniegbaltītes triloģijas trešā grāmata. Simuka tās veltījusi populārajam detektīvu autoram Jū Nesbē. Lumiki, tāpat kā Nesbē varonim Harijam Holam, piemīt tērauda sīkstums, ass prāts un apņēmība padarīt pasauli labāku. Šoreiz viņai nākas spēkoties ar anonīmu vajātāju vārdā Ēna. Apgāda cena 8 €.

RAKSTI. DZIMTES KONSTRUĒŠANA II. IZDEVNIECĪBA AVENS UN PARTNERI. Sieviešu sadaļa portālā Delfi un sievišķības sociālā konstruēšana, histērijas reprezentācijas aspekti 19. un 20.gs. mijas latviešu kultūrā, dzimtes identitāšu loma Anglijas baznīcas krīzē mūsdienās – šīs un citas ar dzimtes izpratni saistītās tēmas apskatītas LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta izdotajā zinātniskajā krājumā.

ROMĀNS. GUNSTEINS BAKE. MODA UN ODA. APGĀDS MANSARDS. Oda un Moda sēž aizmugurējā sēdeklī, kad auto avarē. Kāda ģimene izlido no brauktuves un savas pierastās dzīves. Ar esejistisko un gotisko romānu norvēģu rakstnieks lauž priekšstatus par to, kas ir autosatiksme un ko tā ar mums dara. Bake 2012.gadā saņēmis Eiropas Savienības Literatūras balvu. Apgāda cena 8,72 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu