Streļčenoka smaids • IR.lv

Streļčenoka smaids

2
Aivars Ozoliņš

KNAB priekšnieks iestādes neatkarību pošas ziedot politiskam tirgum

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks vērš plašumā savas darbības un biroja politizēšanu, bet administratīvi tiesiski apkarojamo pretinieku lokā līdzās nepaklausīgiem biroja darbiniekiem laikam pošas iekļaut jau arī nepareizos žurnālistus.

Pirmo reizi par kādas «politiskas aizmugures» sazvērēšanos pret viņu Streļčenoks pavēstīja 2013.gada rudenī. Otrdien viņš LNT raidījumā 900 sekundes paziņoja, ka premjerministre Laimdota Straujuma jau pagājušogad esot pieņēmusi lēmumu par viņa atbrīvošanu no amata, jo, redz, jūnijā bija televīzijā paudusi šaubas par viņa piemērotību amatam.

Vaicāts, vai gatavojas lūgt Saeimu izveidot komisiju, kas izmeklētu «neslavas celšanu» birojam (kā neoficiāli dzird politikas kuluāros), un arī vērsties pret medijiem, kuri šo neslavu ceļot, Streļčenoks to būtībā apstiprināja – «kas attiecas uz izmeklēšanas komisiju», birojs «sākotnēji» apkopošot informāciju par savu darbu, attīstības redzējumu un neatkarības saglabāšanu, ko jau tuvākajā laikā sniegšot Saeimas frakcijām un deputātiem. Un «mēs jau vērojam, ka daži mediji, žurnālisti pasniedz informāciju vienpusēji, pat dažreiz neprasot biroja viedokļus», kas, viņaprāt, ir «satraucoša situācija». Tāpēc esot jautājums, «vai nav vajadzīga oficiāla kaut kāda informācija no biroja puses, ka tā informācija, kas izskanēja, neatbilst patiesībai».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu