Izspied no tā sulu! • IR.lv

Izspied no tā sulu!

4
Gints Andžāns.
Anda Burve-Rozīte

Pirms mēneša saņēmis Spēlmaņu nakts balvu, Dailes teātra aktieris Gints Andžāns (28) atzīstas, ka viņam ir sava sapņu loma, un tas ir… Spaidermens!

Kāds no grupas Liepājas brāļi džekiem! Gribas viņu apskaut un sirsnīgi pliķēt pa melnās ādas jakas (ar prāviem rāvējslēdzējiem) plecu. Izstiepies kā atspere, enerģijas pārpilns, Gints apsēžas pie kafijas tases Dailes teātra aktieru kafejnīcā. Ir decembra nogale, aktieris nesen nosvinējis divdesmit astoto dzimšanas dienu. Lai arī darbs, ko viņš jau piecas sezonas teātrī dara, vismazāk saistās ar «strādāšanu rūpnīcā», gada pēdējās nedēļas no malas tā izskatījās – divi svētku koncerti katru dienu. Šoreiz tās bija Mikrofona ierakstu leģendārās estrādes dziesmas, ko aktieri izpildīja skatītājiem par prieku.

Pirms esmu paspējusi apskaut šo «80.gadu nogales zvaigzni» ādas jakā – koncertā Gints dzied vienu Liepājas brāļu dziesmu -, aktieris uzmet aci savām nobrāztajām plaukstām. Nokritis. Uz skatuves. Koncertā viņš iejutās dažādās ādās. Izskrienot ar Imanta Vanzoviča reiz dziedāto Sporta laureātu, aizķērās un nostiepās zemē. Dziesma ir tik ātra, ka nebija laika pielēkt kājās. Pārņēma neliela panika, bet viņš sāka dziedāt guļus. «Ir teiciens: ja tev dzīve piespēlē citronu, izspied no tā sulu!» Gints smejas.

Novembrī aktieris saņēma Spēlmaņu nakts balvu kā pagājušās sezonas labākais otrā plāna aktieris izrādēs Izraidītie, Šeipings, Prezentācija. Lielisks raksturlomās, plastisks, dziedošs aktieris – tā viņu vērtē kritiķi. Piedalījies jau vairāk nekā 30 izrādēs, lielākās un mazākās lomās. «Tu vari stāvēt garlaicīgi un vari stāvēt interesanti,» Gints saka, atminoties daudzās epizodiskās lomas, kuras spēlējis, pēc studijām ienākot teātrī. Dzīvesprieka un spara pilns viņš jauno gadu sācis ar darbu Mārtiņa Eihes iestudējumā Ugunsgrēki. Šausminošajā kanādiešu dramaturga Važdi Muavada ģimenes drāmā aktieris spēlē Ilzes Ķuzules-Skrastiņas atveidotās Navālas dēlu Simonu. Sarežģītie attiecību piņķeri ģimenē Gintam ir tēma, kurā jārokas kā svešiniekam. Paša pieredze ir neticami sirsnīga un laba.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu