Reinis Nitišs, bronzas apspīdētais • IR.lv

Reinis Nitišs, bronzas apspīdētais

6
Reinis Nitišs.

Izrāviens

Šogad aizvadīts autosporta vēsturē pirmais pasaules rallijkrosa čempionāts, un sezonas beigās godalgoto trijniekā bija 18 gadus vecais Latvijas pilots Reinis Nitišs – pirmā čempionāta bronzas medaļas ieguvējs. Tas ir augstākais sasniegums Latvijas autosporta vēsturē.

Lieki teikt, ka pasaules autosporta mediji par šo faktu bija nedaudz «uz pauzes», jo neviens negaidīja, ka nepazīstamais jauneklis kļūs par jaunizveidotā seriāla pārsteigumu. Pasaules čempiona titulu izcīnīja atraktīvais norvēģis, autosporta pasaules mīlulis Peters Solbergs, kuram pirmajam izdevies izcīnīt titulu divās dažādās autosporta disciplīnās – 2003.gadā viņš triumfēja pasaules rallija čempionātā. Reinim Nitišam šosezon izdevās Solbergu divreiz pārspēt.

Līdz šim lielākās sacensības, kas tika rīkotas rallijkrosa pārstāvjiem, bija Eiropas čempionāts, un tā zelta medaļa, pārliecinoši izcīnīta Super1600 klasē, Reinim jau kabatā. Pēc izcili veiksmīgās 2013.gada sezonas, kurā Nitišs kļuva par Eiropas čempionu, par jauno jēkabpilieti ieinteresējās profesionālā komanda Olsbergs MSE, kas ir oficiālie Ford pārstāvji rallijkrosā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu