Ilūziju revīzija • IR.lv

Ilūziju revīzija

6
Aivars Ozoliņš

Aizejošais bija īstenības pieņemšanas procesa gads

Aizejošajā gadā Latvijai ilgtermiņā vissvarīgākais notika jau 1.janvārī. Atceraties? Par Latvijas oficiālo naudu kļuva eiro.

Šo notikumu var salīdzināt vienīgi ar lata laišanu apgrozībā 1993.gadā un pirms tam 1922.gadā. Abās reizēs Latvija izrāvās no Krievijas finanšu sistēmas. Pašlaik, redzot Krievijas rubļa kritienu, var īpaši labi novērtēt gada notikuma svarīgumu. Un, raugoties uz Krievijas it kā negaidīti agresīvo ārpolitiku, atviegloti uzelpot, ka paspējām. Ja vēl atceramies, sākotnējais pievienošanās eiro termiņš bija 2008.gads. Sasniegt šo mērķi togad nebija ļāvušas trekno gadu ilūzijas un to saviestā finanšu un ekonomiskā krīze.

Tik daudz diskusiju, brīdinājumu par «suverenitātes zaudēšanu» no vienas un aicinājumu reiz par visām reizēm aiziet no rubļa ēnas zonas no otras puses ir bijis pēdējos divdesmit gados – atceraties? Nu viena gada laikā valstij patiesi vēsturisks pavērsiens kļuvis par sadzīvisku ikdienu, ko gandrīz pilnībā aizēnojuši citi notikumi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu