Nemeklē «Latvijas nokiju» • IR.lv

Nemeklē «Latvijas nokiju»

5
Inbox līdzīpašnieks Andris Griķis: «Mūsu tehnoloģiskās platformas uzturēšanai, attīstīšanai tērējam aptuveni vienu miljonu latu gadā.»
Zane Mače

Vietējā e-pastu servisa Inbox līdzīpašnieks Andris Griķis lepojas ar «100% Latvijas» produktu un gatavs tālāk izplesties arī Igaunijā, nebaidoties no gigantiskā konkurenta Google 

Brat I un Brat II, Toms un Džerijs – tie ir tikai daži no kino aizgūti nosaukumi, kādos interneta vietnes Inbox tehniskie cilvēki mēdz nokristīt savus serverus, tā apgāžot priekšstatu par IT jomā strādājošajiem kā cilvēkiem bez humora izjūtas. Serveru parks, kurā glabājas visa lietotāju informācija, Inbox ir plašs, tāpēc «dzelžiem» tiek piešķirti vārdi, lai saimniecībā vieglāk orientēties un pašiem darbiniekiem arī interesantāk.

Mūsdienās, kad cilvēki e-pastu izmanto ne tikai saziņai, bet arī informācijas uzglabāšanai, interneta serviss Inbox.lv joprojām notur līderpozīcijas tirgū – to izmanto ap 70% Latvijas interneta lietotāju, bet lauku rajonos pat līdz 99%. Viens no uzņēmuma īpašniekiem Andris Griķis uzskata, ka lietotājiem šis pašmāju pakalpojums ir saprotamāks nekā citzemju piedāvājumi.

Izmēram ir nozīme

90.gadu beigās, lasot par pasaulē piedzīvoto interneta biznesa sprādzienu – bija radusies viena no pirmajām interneta pārlūkprogrammām Netscape, veiksmīgi startējis gigants Yahoo! un Mail.ru -, Andris Griķis saskatīja perspektīvu šajā nišā arī Latvijā. Pirmsākumos internets Latvijā bija pieejams tikai šauram cilvēku lokam, bet Griķa tēvs savulaik strādāja Cietvielu fizikas institūtā un bija saistīts ar IT nozari, un par to interese radās arī dēlam. «Man IT šķita tuva joma, es sapratu, kā skrien bitiņi, baitiņi, kā strādā tīkla karte, kā notiek datu apmaiņa internetā,» stāsta pašlaik lielākā Latvijas interneta resursa Inbox.lv līdzīpašnieks. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu