Vēl var paspēt! • IR.lv

Vēl var paspēt!

5
Zīmējums — Freevector
Anda Burve-Rozīte

Lai Vecgada ballē eleganti grieztu valsi vai fokstrotu, nepieciešamas tikai astoņas deju nodarbības

Agonija – tā iespēju apgūt balles dejas trijās nedēļās, kas vēl palikušas līdz gada nogales svētkiem, smejoties apzīmē Dejotavas pasniedzēja Alīna Neilande. Teorētiski paspēt var, jo ar astoņām nodarbībām pietiek, lai uz deju grīdas justos droši. Visgrūtāk cilvēkiem esot atnākt uz pirmo nodarbību, jo uztraucas – kā es izskatīšos deju zālē, vai man sanāks? «Katrs cilvēks māk staigāt. Tātad var iemācīties arī dejot,» uzskata Alīna. Kopā ar vīru Ingu Neilandu viņa jau daudzus gadus māca cilvēkus dejot. 

Viss sākas pavisam vienkārši: ja balles dejas grib iemācīties pāris, tas izvēlas grupu nodarbības kopā ar citiem pāriem, vai arī individuālās stundas, kurās pasniedzēji strādā tikai ar viņiem. 

Ja balles dejas vēlas apgūt cilvēks, kuram nav pāra, var cerēt, ka uz grupas nodarbībām ieradīsies vēl kāds «vienītis». Taču pasniedzēji iesaka aicināt līdzi kolēģus vai draugus – būs labi kopā pavadīts laiks un apgūtas jaunas prasmes. Jārēķinās, ka deju studijas nemeklē pāri saviem kursantiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu