Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Itālijā sākusies tiesa pret, kā dēvē prese, «valstī visnīstāko cilvēku» — kruīzu kuģa Costa Concordia kapteini Frančesko Sketīno. Sabiedrības interese ir tik liela, ka prāva no tiesas zāles pārcelta uz Groseto pilsētas teātra namu. Sketīno ir apsūdzēts 32 cilvēku nāvē, kas gāja bojā kuģa avārijā 2012.gada janvārī.

Nedēļas notikumi pasaulē


Moldovas parlamenta vēlēšanās uzvarējušas proeiropeiskās partijas.
Liberāldemokrāti, kā arī liberāļi un demokrāti kopā saņēmuši 44% balsu un 54 no 101 vietām parlamentā. Promaskaviskā Sociālistu partija daudziem par pārsteigumu saņēmusi 21% balsu, un tas ir divas reizes vairāk, nekā šim spēkam tika prognozēts aptaujās. Parlamentā sociālistiem būs 26 deputāti un lielākā frakcija.

Krievija neturpinās dabasgāzes projektu South Stream, ko paredzēja būvēt pa Melnās jūras gultni, apejot Ukrainu. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis par projekta apturēšanu, jo «līdz šim brīdim neesam saņēmuši atļauju no Bulgārijas». Bulgārija vasarā apturēja visus darbus pie gāzesvada būvniecības savā teritorijā, paziņojot, ka projekts neatbilst ES tiesību aktiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu