Supersolvitas hokejs • IR.lv

Supersolvitas hokejs

4
Aivars Ozoliņš

Vienotība Āboltiņas vadībā var aiziet pa Šķēles un Šlesera partiju taku

Solvita Āboltiņa politiķes stāju visspilgtāk parādīja hokeja laukumā 2012.gada 29.augustā. Dinamo karsēji Arēnā Rīga nežēlīgi izsvilpa Saeimas priekšsēdētāju, kura bija izdomājusi teikt apsveikuma uzrunu pēc spēles, taču viņa ar smaidu un pašcieņu izturēja nepārprotamo noraidījumu, turklāt, paslavēdama svilpējus, ka «jūs esat vislabākie pasaulē», gluži neticami pārvērta sašutuma vētru par gandrīz vai atzinības ovācijām.

To pašu viņai izdevies paveikt daudz nežēlīgākajā politikas arēnā pēc Saeimas vēlēšanām šoruden. Vēlētāju pausto noraidījumu – atstāšanu zem parlamentā ievēlēto svītras – Āboltiņa jau ir pārvērtusi par savu personisko politisko uzvaru.

Saeimas priekšsēdētājas amatu viņa gan nav saglabājusi. Toties valdības tapšanas laikā pierādīja, ka arvien ir Vienotības ietekmīgākā politiķe, tad izkārtoja sev prestižo Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājas amatu, bet sestdien partijas kongresā acīmredzot saņems uzslavas par Vienotības sasniegto vēlēšanās un paliks partijas priekšsēdētājas amatā. Bet nākamvasar, kazi, var mēģināt personisko zaudējumu Saeimas vēlēšanās konvertēt valsts augstākajā – Valsts prezidenta – amatā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu