Ukraiņu otrā armija • IR.lv

Ukraiņu otrā armija

5
Brīvprātīgie Kijevā darina kamuflāžas tīklu, lai ziedotu Ukrainas armijai.

Caurumus Ukrainas bruņotajos spēkos cenšas aizlāpīt tūkstošiem brīvprātīgo – tādi, kas paši pieteikušies karot, un arī tādi, kas savu brīvo laiku ziedo valsts aizstāvju apgādāšanai

Šauro virtuvi pārņēmusi spēcīga kāpostu un biešu smarža. Ir jau vēls vakars, taču vairākas sievietes joprojām naski gatavo maisījumu, kas pārtop par kaltētu boršču un vēlāk tiks piegādāts ukraiņu kareivjiem valsts austrumu frontē. Ar vienu maisiņu, kura saturs pēc skata atgādina koka skaidas, var pagatavot zupu desmit vīriem. Celofānā ieliktas arī ar roku rakstītas zīmītes: «Labu apetīti! Pagatavots ar mīlestību.»

«Vai tad kāds no Aizsardzības ministrijas viņiem vārīs boršču?» retoriski jautā Tatjana Sirko, kas pa dienu strādā par vecmāti dzemdību nodaļā kādā no Dņepropetrovskas slimnīcām, bet vakaros iesaistās brīvprātīgo darbā. «Es gribu kaut kā palīdzēt. Palīdzēt mūsu zēniem. Viņiem tur nav viegli.»

Separātistu kaujinieku galvenais punkts Doņecka atrodas nepilnus 250 km uz austrumiem no Dņepropetrov-skas. Kad vasaras otrajā pusē Ukrainas armija sāka masīvu uzbrukumu dumpiniekiem, viņus apturēja tikai no Krievijas iesūtītie papildspēki un militārā tehnika. No plašāka konflikta izdevās izvairīties, septembra sākumā noslēdzot pamieru. Trauslā vienošanās līdz šim daudzmaz tiek ievērota, taču NATO izlūki pēdējās nedēļās ziņo par jaunu Krievijas armijas kolonnu, artilērijas vienību un specvienību pārvietošanos, un valsts gatavojas jaunai agresijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu