Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
4.maija republika
Kristīne Simsone

 


ooo
 4.maija republika. Dokumentālais kino apvienojumā ar žurnālistiku režisores Antras Cilinskas un filmas scenārista Jāņa Dombura izpildījumā ir šerps atjaunotās Latvijas politisko notikumu rezumējums. Traģikomiskās toņkārtās apspēlētais valsts izsaimniekošanas un pilsoniskā kūtruma portretējums ir saistošs un pagaidām informācijas apjoma ziņā unikāls atskats uz Latvijas procesiem aizvadīto gadu desmitu garumā. Vērtīgi, nesaudzīgi un, jā, arī asprātīgi. Seanss Splendid Palace 24.novembrī plkst.15.

oooc Es atgriezīšos kā kvēlojoša roze. Šīs filmas kontekstā ir divkāršs prieks: jauno režisoru paaudze, ieskaitot filmas režisori Signi Birkovu, sevi piesaka pārliecinoši, un Rēzijas Kalniņas sniegums (līdzīgi kā Jura Kursieša Modrī) ir patīkams papildinājums aktrises jau tā ievērojamajai spējai nospēlēt visdažādākos personāžus. Vizuāli poētiska, simboliska 40 minūšu īsfilma par atveseļošanos kā iekšēju ceļojumu.  Splendid Palace 20.novembrī plkst.16.30, 26.novembrī plkst.16.

oo Hektors un laimes meklējumi / Hector and the Search for Happiness. Nevar nepiekrist, ka angliski rakstošie žurnālisti, filmu salīdzinot ar 2010.gadā nežēlastībā kritušo komerckino hitu Ēd, lūdzies, mīli, ir trāpījuši desmitniekā. Šoreiz gan laimes meklējumos te uz Ķīnu, te uz Āfriku ceļo norūpējies psihiatrs. Ja esat gatavi pievērt acis uz visām klišejām, šis ir labdabīgs izklaides kino, kurš gan vēstījuma ziņā izrādās papliks – nākas piepūlēties, lai noticētu, ka pie tik vienkāršām atklāsmēm var nonākt, vienīgi apceļojot puspasauli. Kino no 21.novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu