Replika • IR.lv

Replika

6

 

Pēc bijušā prokurora Edvīna Piliksera intervijas (publicēta Ir 30.oktobra numurā), kurā izskanēja asa kritika prokuratūras vadībai, redakcija lūdza ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru atbildēt uz vairākiem jautājumiem, to skaitā – vai ģenerālprokurors tiešām ne reizi nav runājis ar Pilikseru, kā intervijā apgalvoja prokurors. Kalnmeiers atbildē norādīja, ka ir regulāri informēts par digitālās televīzijas lietas virzību, bet personīgi ar Pilikseru pēdējo reizi runājis šovasar. Pēc Kalnmeiera atbilžu publicēšanas (13.novembra numurā) redakcija saņēma Piliksera repliku.

Kā Ēriks Kalnmeiers pirmo un vienīgo par pēdējo sauca

Patiesi, 2014.gada vasarā, kādu dienu jūnija otrajā pusē, man notika saruna ar Ēriku Kalnmeiera kungu, kad nejauši sastapāmies prokuratūras ēkas kāpnēs pie izejas durvīm. Tā bija pirmā un arī vienīgā reize, kad man bija tas gods personiski nonākt saskarsmē ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, kopš viņš ieņem šo amatu. Saruna sastāvēja no trim teikumiem. Kalnmeiers: «Kad pabeigsiet savu apsūdzības runu?» Piliksers: «Esmu to jau pabeidzis. Vai nezinājāt?»

Tobrīd savu 2014.gada 5. februārī sākto apsūdzības runu digitālās televīzijas lietā, ko teicu pavisam 21 tiesas sēdē, biju pabeidzis iepriekšējā nedēļā – 13.jūnijā, izsakot arī viedokli par apsūdzētajiem piemērojamo sodu, par ko bija publikācijas vairākos plašsaziņas līdzekļos, tāpēc mani zināmā mērā izbrīnīja, ka ģenerālprokurors, kā izrādās, to nezina.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu