Mājup ar uzvaru • IR.lv

Mājup ar uzvaru

2
Edgars Grišulis.
Ieva Puķe

Aizbraucis 22 gadu vecumā, puisis no Ogres jau drīz vadīja pasaules labāko viskija bāru Skotijā un Michelin restorāna kokteiļbāru Londonā

Aktieri Gvineta Paltrova, Kamerona Diaza, Kianu Rīvss, mūziķis Bono no U2, tenisists Boriss Bekers – Edgars Grišulis var saukt strīpām slavenību, kam jaucis kokteiļus. Latvijas bārmenis, kas izveidojis veiksmīgāko starptautisko karjeru, piektdienas vakarā Vecrīgas restorānā Mākonis tomēr nebija ieradies viesos. Pusotru gadu laikā, kopš atgriezies no Lielbritānijas, viņš ir paspējis apmācīt kolēģus Mākonī, restorānā Mute Tērbatas ielā, At Tiffany’s, kas top Jūrmalā. Izveidojis kokteiļservisu Taste Modern privātiem pasākumiem, ar Mākoņa īpašnieku Lauri Grasu rīko izsmalcinātas viskija vakariņas.

Citādi ziemeļi

Maijā iestājāmies Eiropas Savienībā, augustā jau biju Londonā – Edgars Grišulis atceras 2004.gadu. Pabeidzis universitāti un Latvijas Bārmeņu asociācijas skolā iegūtās zināšanas izmēģinājis Vecrīgas bārā MI6, viņš alka redzēt pasauli. Anglijā darbu bija dabūjis kolēģis Aleksandrs, kurš solīja sākumā izmitināt savā īres istabiņā. «Sākums bija traģikomisks. Bez angļu valodas ierados Hītrovā. No taksofona zvanu Aleksandram, sākumā neceļ, sāku baidīties… Es taču tikai skolas ekskursijās biju braucis uz Igauniju, Lietuvu, tālākais – uz Tatriem Slovākijā!»

Pēc pāris nedēļām arī Edgaram Londonā izdevās dabūt darbu. Ķēdes uzņēmuma Mitchells&Butlers bārā. «Iznāk čeks, man jātaisa dzēriens, kāds cits to aiznes pie galdiņa.» Četros mēnešos līdz Ziemassvētkiem viņš jau spēja mazliet ielauzīties angļu mēlē. Apzināti nemeklēja kontaktus ar latviešu kopienu. Brīvajos brīžos urbās cauri avīzēm, televīziju skatījās ar subtitriem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu