Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

8
Senlorāns. Stils — esmu es
Kristīne Simsone

 


oooo
 Senlorāns. Stils – esmu es  / Saint Laurent. Nemulstiet, šī nav tā pati biogrāfiskā drāma par leģendāro dizaineru, kas kinoteātros bija skatāma pavasarī. Šī piedzīvoja pirmizrādi Kannu kinofestivālā maijā un par priekšteci ir ne tikai krietni spilgtāka, bet arī gluži vai hronoloģisks Senlorāna dzīvesstāsta turpinājums. «Iepriekšējā» apskatīja modes mākslinieka karjeras sākumu, savukārt šī ir nobriedušāks darbs, jau ģēnija portrets. Iekšējie dēmoni, karjeras līkloči, kaisle un neprātīga laikmeta (70.gadu beigu) elpa – režisora Bertrāna Bonelo lente kāri tver katru dizainera dzīves mirkli, lai to rekonstruētu intensīvā un, kā jau «modes» filmām pieklājas, vizuāli nevainojamā, arī hēdoniska dramatisma virpulī. Splendid Palace no 12.novembra.

ooo Džons Viks / John Wick. Kaskadieri Deivids Leičs un Čads Stahelskis, attiecīgi Breda Pita dublieris Cīņas klubā un Kianu Rīvsa triku izpildītājs Matricā, ir uzņēmuši savu versiju par to, kā ir jāizskatās labai spraigsižeta filmai, un rezultāts nav peļams. Saprotot, ka nav ko publiku noslogot ar pārmērīgu smadzeņu kustināšanu, režisoru duets ir bruņojies ar pamatīgām ironijas devām un nevis risina sižeta smalkumus, bet visas kārtis liek uz intensīvu darbību. Titullomu atveidojošais Rīvss vicina šaujamos ar virtuoza iznesību un tempu, savukārt labu daļu uzmanības notur arī antivaroņu – Ņujorkas mafiozņiku – lauzītā krievu valoda, ko tik tikko var saprast. No 14.novembra.

Nekad nepadodies, dēls / Never Give up Son. Zviedru režisores Linnēas Videnas dokumentālā filma par trim imigrantiem likumpārkāpējiem, to skaitā arī latvieti, kas pēc konfrontācijā ar likumu nodzīvota mūža mēģina sākt jaunu dzīvi. Zviedrijā, Anglijā un arī Latvijā uzņemts stāsts par grūtībām nodedzināt tiltus uz kriminālo pagātni. Neesmu redzējusi. No 14.novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu