Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Divu padzīvojušu aktieru Rigana un Maika (no kreisās — Maikls Kītons un Edvards Nortons) duelis teātra ģērbtuvē.
Kristīne Simsone

 


Festivāls Spektrs II. 
Pozitīvs entuziasms darbībā – kinoblogeru rīkotās filmu skates divarpus dienu garumā. Programma – koncentrēta, taču žanriski daudzveidīga un izmeklēta. Tajā iekļauts Putncilvēks (Bridman) – šāgada Venēcijas kinofestivālu atklājusī Alehandro Gonzalesa Injaritu traģikomēdija par šovbiznesa un mākslas robežām (attēlā), Aika Karapetjana šausmu filmas MOŽ pirmais Latvijas seanss, kā arī Berlīnes kinofestivālā izrādītā dokumentālā drāma par mūziķi Niku Keivu – Nika Keiva 20000.diena (20,000 Days on Earth). Kino Citadele no 7. līdz 9.novembrim. Pilna programma – Kinospektrs.lv

oooo Starp zvaigznēm / Interstellar. Kristofera Nolana jaunās filmas vēriens rada iespaidu, ka režisoram ir ambiciozs mērķis uzfilmēt mūsdienu ekvivalentu Stenlija Kubrika leģendārajam 1968.gada darbam 2001: Kosmosa odiseja – visu laiku dižākajai zinātniskās fantastikas lentei. Starp zvaigznēm ir iespaidīgs darbs ar spēcīgu, spriedzi kāpinošu pirmsapokaliptisku fatālisma noskaņu, hipnotiskiem specefektiem un inteliģentu izdzīvošanas vēstījumu par ceļošanu Visumā un laikā. Nolans, protams, nav Kubriks un daži stāsta «caurumi» un sižeta pagriezieni, kas velk uz klišejismu, apstādina beznosacījumu iegrimšanu filmā, taču gandrīz trīs stundas garā filma interesi notur priekšzīmīgi. Turklāt filmā ir spoža aktieru blice – Heteveja, Keins un Makonahijs, kurš atkal spēlē lieliski. Kino no 7.novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu