Ieviņa Āfrikā • IR.lv

Ieviņa Āfrikā

6
Ieva ar vīru Brinu un bērniem Selmu un Lūkasu.
Ieva Puķe

Ieva Tomase, kurai Dienvidāfrikā savulaik tika ieteikts braucot nevērt vaļā mašīnas logu un naktī neapstāties pie sarkanās gaismas, tagad piegādā tēju kontinenta labākajam restorānam

Tēju vai kafiju? Šis piedāvājums no Ievas un Brina Tomasu mutes skan citādi, nekā ierasts saviesīgās sarunās. Ne jau tāpēc, ka Dienvidāfrikas latviete Ieva, kas nesen viesojās dzimtenē, nekad nav dzērusi kafiju. Tomasu ģimene tēju pārzina ekspertu līmenī, no Singapūras uz Āfriku importē luksusa zīmola TWG Tea ražojumus. Ievas māsas, pazīstamas ēdienu blogeres Kristas Baumanes mājās Pārdaugavā tasēs kūp sārtā rooibos, kuras izcelsmes valsts ir Dienvidāfrika. Šis nav tīrs rooibos, bet gan maisījums Creme Caramel, stāsta Brins. «Deserta tēja, ko dzert pie kūciņām. TWG jaukto tēju sastāvā nav esenču vai parfīma, bet īstas vielas, piemēram, šajā papildus rooibos ir vaniļa, melisa, apelsīna miziņa…»

Brins un Ieva ir tā aizrāvušies gan ar tējas kultūru, gan ar savu jauno biznesu, ka gatavi par to runāt arī atvaļinājumā. Apkārt skraida bērni – nepilnus divus gadus vecais Lukass un Selma, kam tikko palika astoņi. «Miedziņš nāk!» Brins dēla niķus izskaidro tīrā latviešu valodā. Selma skolā Keiptaunā mācās trīs valodas: angļu, ko Dienvidāfrikā izmanto biznesā, valstī visplašāk lietoto afrikaneru un isiķhosu – vienu no lielo etnisko grupu valodām. Ar Latvijas māsīcu runā latviski.

Esmu Kristas blogā lasījusi par pieredzi Keiptaunas labākajā restorānā The Test Kitchen, kas vienīgais no sava kontinenta ir iekļauts arī 50 izcilāko pasaules restorānu sarakstā. Nu bilde salīmējas. Šai iestādei mani sarunas biedri Ieva un Brins piegādā tēju, arī palīdz šefpavāram Lukam Deilam Robertsam (Luke Dale Roberts) «sapārot» šo dzērienu ar izmeklētu ēdienu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu