Pagaidu valdība? • IR.lv

Pagaidu valdība?

5
Aivars Ozoliņš

Topošās valdības pamatos ielikti tās gāšanas priekšnoteikumi

Jaunievēlētā 12.Saeima diemžēl var būt līdzīga 2011.gadā tautas atlaistajai 10.Saeimai, kurā faktiskais vairākums bija oligarhu kontrolētai ēnu koalīcijai. Un pašlaik topošā valdība var būt tikai starpposms pirms oligarhiem un Putinam draudzīgas valdības tapšanas.

Valsts prezidents var aicināt kādu veidot valdību ne agrāk kā 4.novembrī, kad beigsies šīs Saeimas pilnvaru termiņš. Prezidents Andris Bērziņš bija nolicis 29.oktobri kā termiņu, līdz kuram jāpanāk vienošanās par valdību. Nu Laimdotas Straujumas valdība būs izveidota, pirms vēl prezidents viņu oficiāli aicinājis to veidot. Toties valdības veidotāji jau runā par aiznākamo valdību, jo topošā nebūšot uz ilgu laiku.

Pagājušās nedēļas nogalē koalīcijas partneri panākuši kompromisu par ministriju sadalījumu valdībā, jo «mums izteica ultimātu – vai nu piekritīsit vadīt vienu sarežģīto ministriju, vai arī būs cita valdība», skaidro vai taisnojas Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Taču brīdina, ka «mēs esam tikai distances sākumā» un «ir visi priekšnoteikumi, lai valdība pēc laika mainītos».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu