Vēlēšanu urna zem tiesas āmura • IR.lv

Vēlēšanu urna zem tiesas āmura

8

Spriedumam jādod mācība, lai «vēlēšanu prostitūciju» padarītu politiski neizdevīgu

Partija Saskaņa vērsusies Augstākajā tiesā, prasot pilnībā vai daļēji anulēt 12.Saeimas vēlēšanu biļetenus, kurus nedrīkstētu izmantot rezultātu aprēķināšanā. Tie ir biļeteni, kuros aizdomīgi vienprātīgi pausts atbalsts Vienotības kandidātam Dzintaram Zaķim.

Tiesai lieta jāizskata līdz jaunievēlētās Saeimas pirmajai sēdei 4.novembrī. Ja gadītos kāda ķibele un tiesa nepaspētu, tas neapturētu Saeimas sanākšanu, bet arī neizslēgtu vēlāku iespēju atņemt mandātu. Atgādināšu, ka AT spriedums par 9.Saeimas vēlēšanu norisi nostiprināja faktus un secinājumus par vēlēšanu pārkāpumiem, kurus vēlāk KNAB izmantoja, lai ar solīdu rēķinu par nelikumīgo pozitīvisma kampaņu vērstos pret Tautas partiju.

Pārfrāzējot Karlsona teicienu par astoņām tortēm un vienu svecīti, strīds tiesā ir par 78 biļeteniem un vienu mandātu. Ja tiesa gūs ticamu pārliecību, ka vairāk nekā 78 balsis nav izmantojamas mandātu sadalē, vienu mandātu no Vienotības iegūs Saskaņa, vai arī Saeima varētu palikt 99 deputātu sastāvā, kā to paraksta viltojuma dēļ piedāvāja Mandātu komisija, sanākot 3.Saeimai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu