Kristofers Ritovs, bronzas godalgas ieguvējs Katanas ieceļotājos • IR.lv

Kristofers Ritovs, bronzas godalgas ieguvējs Katanas ieceļotājos

6
Lai Kristofers Ritovs būtu pasaules čempions, pietrūka viena punkta. No Berlīnes viņš pārveda 3.vietas godalgu. «Spēlē vajag uzstājību, varbūt tāpēc finālā bija tik daudz kungu.»
Ieva Alberte

 

Kristoferam paveicās. Lielais brālis viņu labprāt ņēma līdzi pie draugiem spēlēt galda spēles. Dažādas. Pirms gadiem astoņiem uz galda parādījās Katanas ieceļotāji. Stratēģiska spēle, kurā dalībnieki iegūst izejmateriālus, lai varētu tirgoties un būvēt ciematus. «Katana man riktīgi patika,» atceras Kristofers. Čempionātos Latvijas mērogā viņš piedalījās septiņas reizes un vairākkārt ieguva 2. vai 3.vietu, taču pasaules čempionātā var startēt tikai 1.vietas ieguvējs. Pērnā gada uzvarētājs netika, tāpēc septembrī uz Berlīni devās Kristofers.

Čempionāta vēriens pārsteidza: spēļu galdi izvietoti greznā muzejā, tiešraide internetā, pēcspēļu intervijas. Ieradies bija arī spēles izgudrotājs. Atmosfēra – draudzīga. Kopumā 64 dalībnieki no 35 valstīm, daži vakaros viesnīcas bārā līdz trijiem naktī spēlēja dažādas galda spēles. Arī Kristofers. Tas neliedza viņam pusfinālā apspēlēt pērno pasaules čempionu no Austrijas.

Fināla spēlē, kas ilga vairāk nekā trīs stundas, Kristofers tikās ar vācieti, japāni, igauni. «Man veicās ar cipariem, krita noderīgas kārtis, un ātri savācu deviņus punktus. Uzvarētājam tobrīd bija mazāk par pieciem. Katanā svarīgi ir ne tikai komunikācijas stils un prasmes, bet arī veiksme, jo iesaistīti metamie kauliņi.» Pēc tam latvietim krita viss, kas nederēja. Pretinieki bloķēja viņa resursus. Ilgākais Kristofera gājiens bija 15 minūtes. Tomēr ar viena punkta pārsvaru uzvarēja igaunis. Viņš bija izdomājis vairākus mazus stratēģiskus sīkumus, kas attaisnojās. Ikdienā igaunis esot programmētājs kazino. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu