Biznesmenis ar konstruktora gēnu • IR.lv

Biznesmenis ar konstruktora gēnu

5
Vitālijs Čmihovs.

Celtnieks pēc izglītības un ražošanas iekārtu konstruktors pēc aicinājuma, Vitālijs Čmihovs 23 gadu laikā radījis vienu no lielākajiem kokapstrādes uzņēmumiem Latvijā

Siguldietis Vitālijs Čmihovs 1991.gadā Inčukalnā nopirka vecu padomju laika gateri, nodibināja uzņēmumu Gaujas koks un pieņēma darbā divus cilvēkus. Pašlaik viņš savās trijās ražotnēs – kokapstrādes uzņēmumos Gulbenes novada Stāķos un Jēkabpilī, kā arī mašīnbūves cehā Vangažos ar darbu nodrošina ap 400 strādājošo no visas Latvijas. 

«Arī man pašam dažreiz liekas neticami tas, ko pa šiem gadiem izdevies paveikt,» saka Vitālijs, jau pēc intervijas iepazīstinot ar Jēkabpils ražotni, un smiedamies atceras – to ceļot, kad krīzes dēļ nācies savilkt jostas, pats šeit strādājis par būvdarbu vadītāju. Tā apliecinājis, ka ne velti Rīgas Politehniskajā institūtā ieguvis celtnieka specialitāti.

Bet ražotne ir iespaidīga, ar kopējo teritoriju 25 hektāru platībā. Ne mazāk iespaidīga arī uzņēmuma pašreizējā jauda – 350 tūkstoši kubikmetru celtniecībai paredzētu zāģmateriālu gadā. Galvenokārt dažādu veidu dēļi, tajā skaitā arī impregnētie un tā dēvētie verandas dēļi. Pavisam ap desmit produktu – kā saka Vitālijs, viņu trumpis nav tik daudz izstrādājumu dažādība, cik produkcijas apjomi un maksimāli iespējamā kvalitāte, ko var iegūt, pārstrādājot skujkokus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu