Kurp viss aizies? • IR.lv

Kurp viss aizies?

6
Ģirts Timrots.
Anda Burve-Rozīte

LTV diskusiju raidījuma Sastrēgumstunda jauno vadītāju Ģirtu Timrotu (38) izvēlējās ziņu dienesta direktore Iveta Elksne, par šo lēmumu liekot dažam labam arī pabrīnīties. Viņš pats skaidro, kādu iztēlojas misiju jaunajā ampluā

Slaids un enerģisks, dzeltenzaļā sporta jakā, Timrots intervijā atgādina par seno aizraušanos ar motokrosu un ūdens motosportu. Jaunā darba dēļ Latvijas televīzijā viņš negrasās pamest otru savu profesionālo līniju – motosporta sacīkšu komentēšanu. Tieši ar to Timrots nodarbojās pagājušajās brīvdienās, bet jau pirmdien no rīta devās uz Zaķusalu, lai piedalītos Sastrēgumstundas plānošanas sapulcē. Orientēties Latvijas politikas zemūdens straumēs nav vienkārši. Konkurenta – LNT raidījuma Dombura studija – pieminēšanu žurnālists uztver kā nesamērīgu salīdzinājumu. «Ņemot vērā informācijas bagāžu un pieredzi, kāda ir Domburam, es negribu teikt, ka līdzinos,» Ģirts saka ar respektu.

Līdztekus sporta komentēšanai Timrots līdz šim skatītājiem bija pazīstams kā kādreizējais LNT rīta raidījuma 900 sekundes moderators. Šoruden viņš vadīja priekšvēlēšanu debates šā kanāla tiešraidē. 

«Es noteikti neesmu tas, kas vakaros iet gulēt un no rīta mostas ar Latvijas politiku,» žurnālists saka jau sarunas sākumā. Tikties ar viņu, lai noskaidrotu, kāpēc uzņēmās jauno darbu, bija svarīgi, jo Sastrēgumstunda ir vienīgais diskusiju raidījums latviešu valodā sabiedriskajā medijā. LTV7 līdzīgā formātā krievvalodīgajai auditorijai sevi pārliecinoši šajā sezonā pieteicis žurnālists Oļegs Ignatjevs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu