Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis (Vienotība) atbalstīts Eiropas Komisijas viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos. Par viņu balsojuši 73 atbildīgās Eiropas Parlamenta (EP) komitejas deputāti, 25 balsojuši pret Dombrovski, bet četri atturējušies.

Saeimas deputāts Dzintars Zaķis (Vienotība) apturējis darbību partijā līdz brīdim, kamēr tiks pabeigta izmeklēšana par iespējamiem vēlēšanu procesa pārkāpumiem atsevišķos Latgales vēlēšanu iecirkņos. Drošības policija sākusi sešus kriminālprocesus par iespējamu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem, viens no tiem ir par iespējamo balsu pirkšanu Zaķa labā. Zaķis turpinās darboties Vienotības Saeimas frakcijā un deputāta mandātu nolikt neplāno.

Rīgas Kurzemes rajona tiesa atzina bijušo tiesnesi Ziedoni Strazdu par vainīgu septiņu personu fiktīvā nodarbināšanā un sodīja viņu ar četru gadu nosacītu brīvības atņemšanu un daļēju mantas konfiskāciju. Tiesa lēma no Strazda valsts labā piedzīt kaitējuma kompensāciju 112 726 eiro. Par atstādināto tiesnesi Skaidrīti Buividi valsts apsūdzības uzturētājs uzskatījis lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu par pamatotu un likumīgu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu