Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Apprecējies par Holivudas vecpuisi dēvētais aktieris Džordžs Klūnijs. Viņa izredzētā ir britu advokāte Amala Alamudina. Abu laulību oficiāli reģistrēja dzimtsarakstu nodaļā Venēcijas domē. Itālijas romantiskā pilsēta uzņēma arī aptuveni 120 kāzu viesu.

Nedēļas notikumi pasaulē

Tūkstošiem Honkongas aktīvistu netaisās atkāpties no demokrātijas prasībām – otrdien demonstranti sāka celt barikādes Honkongas centrā, pieprasot vispārēju vēlēšanu tiesību nodrošināšanu. Pekina augustā paziņoja, ka 2017.gadā ļaus rīkot nākamā pilsētas līdera vēlēšanas, tomēr vispirms izvērtēs kandidātus. Varas iestādes arī uzstāj, ka nepakļausies protestētāju prasībām un nogaidīs, līdz protesti izsīks. Svētdien policija pret demonstrantiem pielietoja asaru gāzi.

Svinīgā ceremonijā Kabulā Ašrafs Gani nodevis Afganistānas prezidenta zvērestu. Viņš nomainīs amatā Hamidu Karzai, kurš vadījis Afganistānu kopš 2001.gada. Afganistānas jaunā valdība ar ASV parakstīja drošības līgumu, kas ļaus amerikāņu karavīriem palikt Afganistānā arī pēc 2014.gada. Starptautiskās kaujas spēku vienības paredzēts izvest no Afganistānas līdz 2014.gada beigām.

Šonedēļ NATO ģenerālsekretāra amatā stājas bijušais Norvēģijas premjers Jenss Stoltenbergs. Andersa Foga Rasmusena piecu gadu pilnvaras beidzās 30.septembrī. Rasmusens ir klusējis par saviem nākotnes plāniem, taču Dānijas ziņu aģentūrai Ritzau teicis, ka ir «jau pieņēmis dažu lekciju pasniegšanu».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu