Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

7
Neatrodamā
Kristīne Simsone

 


oooo
 Neatrodamā / Gone Girl. Šaubos, vai šā romāna (amerikānietes Džilianas Flinnas bestsellers) ekrāna versija iemantos tādu pašu kulta statusu kā režisora Deivida Finčera 1999.gadā uzņemtais Cīņas kluba ekranizējums. To lai rāda laiks un lemj publika, jo Neatrodamā ir kārtējais Finčera veikums, kas vairo cieņu pret šo režisoru. Stāsts par kāda nedienās nonākuša pāra laulības nesaskaņām, pēkšņo sievas pazušanu un intrigas apvīto vainīgā meklēšanu ir meistarīgi iemūžināts smalka psiholoģiskā trillera veidolā. Noskaņā tumša, taču izpildījumā (brīžam pat pārāk) nevainojama filma ar lieliskiem aktierdarbiem – Bena Afleka un anglietes Rozamundes Paikas saspēli, ticams, pamanīs arī Oskaru devēji. Kino no 3.oktobra.

oooo Ienaidnieks / Enemy. Rimts, taču stindzinošu priekšnojautu caurvīts psiholoģiskais trilleris par personības dalīšanos un dzīves apnikumu, attāli balstīts uz portugāļu rakstnieka, Nobela prēmijas laureāta Žozē Saramagu romāna Dubultnieks motīviem. Lēnīgā filma nepagurstoši uztur spriedzi, bez apstājas pludinot robežas starp neatrisināmu noslēpumu un neprātu. Galvenajā (dubultlomā) spožs ir aktieris Džeiks Džilenhols, kura sniegumā manāmi gan viņa agrāk spēlētā personāža Donija Darko strāvojumi, gan norādes uz Hičkoka Vertigo un Dostojevska arhetipisko romānu Dubultnieks. Uz ekrāniem tikai nedēļu! No 3. līdz 9.oktobrim.

oooc Saproti mani, ja spēj / Incompresa. Itāļu aktrises, režisores un šausmu kino meistara Dario Ardžento meitas Azias Ardžento jaunākā filma ir smeldzīgi rotaļīgs bērnības portretējums vizuāli sulīgā, izteiksmīgā à la astoņdesmitie «iepakojumā». Autobiogrāfiska līdzība ar režisores bērnību, jo sižeta centrā ir maza meitene – viena pati ar lielu, melnbaltu kaķi viņa dreifē starp vecāku, pusdullu bohēmistu attiecību peripetijām. Brīžam pārāk paštīksmīgs, brīžam skumjš, nevis uztiepti priecīgs, šis tomēr ir izteiksmīgs, dzīvīgs un simpātisks vēstījums. Splendid Palace no 3.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu