8 jautājumi partijām • IR.lv

8 jautājumi partijām

3

Ko 5 populārākās partijas darīs, lai nākamajos četros gados Latvijā vairotu drošību, tiesiskumu un labklājību?

1. Lūdzu, nosauciet vienu vissvarīgāko darbu, ko 12.Saeimas laikā plānojat paveikt, lai Latvijas valsts būtu drošāka pret ārēju apdraudējumu! Nosauciet konkrētu termiņu (gadu), kurā, pēc jūsu partijas ieskata, Latvijas aizsardzības budžetam jābūt 2% no IKP!

Saskaņa (Atbild Rīgas saraksta līderis un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs, jo Saskaņas kampaņas vadība atteicās paust partijas viedokli)
Vissvarīgākais ir visu politisko spēku kopdarbs Latvijas labā. Termiņš, kurā aizsardzības budžetam jābūt 2% no IKP, atkarīgs no iestāžu spējām apgūt finansējumu. To apliecina gan neefektīvie iepirkumi daudzu gadu garumā, gan NBS komandiera teiktais, ka pašlaik Latvija nevarētu apgūt visu finansējumu, pat ja to piešķirtu.

Vienotība
Saskaņā ar likumu 2% no IKP aizsardzībai sasniegs 2020.gadā. Saistībā ar NBS 2012.-2024.gada attīstības plānu nodrošināt daudzgadu finansējumu 160 milj. eiro apmērā pretgaisa aizsardzības sistēmu iegādei. Atbalstīt daudzgadu finansējumu sauszemes spēku brigādes mehanizācijas projektam ar britu CVR(T) bruņutransportieru iegādi un remonta bāzu izveidošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu